Eğinli Mehmed Rahmi Efendi'nin El-'Ucâletü'r-Rahmiyye f'î Şerhi'r-Risâleti'l-vaz'iyye adlı eseri (metin ve inceleme) - Sürücü, Muhammed Salih (My University, 2017)
Vaz‘ ilmi, dış dünyadaki varlık veya nesnelerin insan zihnindeki suretleri olan manalar ile bu manaları simgeler yoluyla zihin dışına aktaran lafızlar arasındaki ilişkinin ne şekilde ve hangi yollarla kurulduğunu incelemektedir.

The study of wad researches the meanings which are in reality the reflection of the entities or subjects of the outside world and the way in which the relationship between the meanings and the utterances which come out of the mind by symbols are formed.
Keywords: Adud al-Dîn al-Îjî; Adudüddîn el-Îcî; ar-Risâlah al-wad‘iyah; Arap dili; Belagat; er-Risâletü'l-vaz'iyye; İbrahim ibn Khalil al-Akînî