8255 programlanabilir arabirim elemanı deneyleri simülatorü - (:unkn) unknown (My University, 1999)
Kişisel bilgisayarlarda, 8255 programlanabilir arabirim elemanı ile paralel port giriş/çıkış deneylerinin yapılması için geliştirilmiş bir deney setinin simülatorü tasarlandı. Simulator de, 8088 mikroişlemcisi ile 8255 programlanabilir arabirim elemanında mod0 ve mod1 için çeşitli deneyler yapılmaktadır.

A parallel port I/O experiments simulator was designed that had been implemented using 8255 PPI an earlier study. The simulator allows to make different experiments for mod0 and mod1 operations of the 8255 with 8088 microprocessor.
A simulator for 8255 programmable peripheral interface experiments