Di-2-etilhekzilfitalat ve bisfenol a 'nın zebra balığı embriyosu gelişimi ve bazı wnt-β katenin sinyal yolu proteinlerinin ekspresyonu üzerine etkilerinin araştırılması - Üstündağ, Ünsal Veli (My University, 2017)
Çalışmamızın amacı Di-2-etilhekzilfitalat (DEHP) ve Bisfenol A’nın (BFA) etkilerinin son yılların popular bir omurgalı modeli haline gelen Zebra balığı embriyosunda incelenmesidir.

The aim of our study was to investigate the effects of Di-2-ethylhexylphthalate (DEHP) and bisphenol A (BFA) on zebrafish embryos, which have become a popular vertebrate model in recent years.
Keywords: apoptosis; apoptoz; Bisfenol a; bisphenol A; Biyokimya; Di-2-ethylhexylphthalate; Di-2-etilhekzilfitalat; Etkileri; oksidan-antioksidan sistem Zebrafish; oxidant-antioxidant system; Tıp; wnt / b-catenin; wnt/ β-katenin; Zebra balığı; Zebra balığı (danio rerio)