YEREL YÖNETİCİLERİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA_x000D_ BAKIŞI: KAYIRMACI MUHATAPLIK SORUNUNA DAİR BİR_x000D_ ALAN ARAŞTIRMASI - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Siyasal anlamda toplumların kat ettiği mesafeninölçümlenmesinde kullanılan parametrelerden birisi hiç şüphesiz siviltoplumun varlığı ve geliştirdiği ilişkiler üzerinden değerlendirilmektedir.Katılımcı kültürün beraberinde getirdiği müzakereci ve oydaşmacıdemokratik yaklaşım, sivil toplum kuruluşlarının varlığı ile mümkünolabilmektedir. Bu nedenle demokratik gelişimini hızlandırmak isteyentoplumlar, denge fren sistemlerini sadece devlet organizasyonuiçerisinde değil, aynı zamanda devlet dışı yapılanmalar üzerinden desağlamaya çalışmaktadır. Bu açıdan demokratik teamüllerin birtoplumda yerleşebilmesi için hükümet dışı organizasyonların güçlüvarlığı büyük önem arz etmektedir. Hükümet dışı kuruluşlar birtaraftan merkez ve yerel iktidarların alanını sınırlandırırken, diğertaraftan onların daha etkili ve yerinde kararlar almasına katkısunmaktadır.Türkiye’de hükümet dışı kuruluşların yukarıda ifade edilenfonksiyonları gereği gibi icra edemediği söylenebilir. Buorganizasyonların kamu ve özel sektör ile istenilen düzeyde işbirliğigeliştirememesi, güçlenmelerini de engellemiştir. Bahsi geçen ilişkininzayıf kalmasının önemli gerekçelerinden birisi sektörler arasında varolan güven bunalımından kaynaklanmaktadır. Güven bunalımını tetikleyen hususlardan birisi merkez ve yerel iktidarların kendi etkialanlarını güçlendirmeye yönelik refleksler geliştirmesidir. Bir diğernedeni ise sivil toplum kuruluşlarının siyasi saikler ile hareketetmesidir.Bu çalışmada yerel yönetimler içerisinde çok büyük öneme sahipbelediyelerde görev yapan orta düzey yöneticilerinin sivil toplumkuruluşları ve bu kuruluşların yöneticilerine dair değerlendirmeleriirdelenmeye çalışılmıştır. Bu kapsamda çalışmada bir büyükşehirbelediyesinin orta kademesinde görev yapan yöneticilerine likertyöntemi ile hazırlanmış anket uygulanmıştır. Anket değerlendirildiğindeilgili belediye yöneticilerinin sivil toplum kuruluşları ve temsilcilerinesiyasal boyutları da olan bir güvensizlik içerisinde oldukları sonucunavarılmıştır.

One of the parameters used in measuring the distance covered by_x000D_ societies in political sense is undoubtedly the existence and relations of_x000D_ civil society. The deliberative and consensual democratic approach_x000D_ brought about by the participatory culture is only possible with the_x000D_ presence of non-governmental organizations. Therefore, societies that_x000D_ want to accelerate their democratic development are trying to provide_x000D_ balance braking systems not only within the state organization but also_x000D_ through non-state structures. In this respect, the strong presence of_x000D_ non-governmental organizations is crucial for the establishment of_x000D_ democratic practices in a society. Non-governmental organizations both_x000D_ limit the sphere of central and local governments and contribute to_x000D_ making more effective and appropriate decisions._x000D_ For non-governmental organizations in Turkey, it said he could_x000D_ not perform the required function as stated above. It prevents the_x000D_ strengthening of non-governmental organizations due to their inability_x000D_ to develop the desired level of cooperation with the public and private_x000D_ sectors. One of the important reasons for the weakness of this_x000D_ relationship is the crisis of trust among sectors. One of the factors that_x000D_ triggered the crisis of trust is that central and local governments_x000D_ develop reflexes to strengthen their own areas of power. Another reason_x000D_ is that non-governmental organizations act with political motives._x000D_ In this study, it is tried to evaluate the evaluations of middle level_x000D_ managers working in municipalities which have great importance in_x000D_ local administrations about non-governmental organizations and_x000D_ managers of these organizations. In this context, a questionnaire_x000D_ prepared by likert method was applied to the managers working in the_x000D_ middle level of a metropolitan municipality. As a result, it is observed_x000D_ that the said municipal administrators are in a distrust with the_x000D_ political dimensions to the NGOs and their representatives.
LOCAL MANAGERS TO CIVIL SOCIETY ORGANIZATIONS OVERVIEW: A FIELD RESEARCH