Görsel sanatlar dersi müze eğitimi konusunun 8. sınıf öğrencilerinin sanatsal değerlendirme yapabilmelerine olan etkilerinin incelenmesi - Atilla, Ufuk (My University, 2017)
“Görsel Sanatlar Dersi Müze Eğitimi Konusunun 8. Sınıf Öğrencilerinin SanatsalDeğerlendirme Yapabilmelerine Olan Etkilerinin İncelenmesi” adlı bu çalışmaBayrampaşa Mobil İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrenim görmekte olan, 30 deney grubu,30 kontrol grubu öğrencisine verilen müze eğitimi ve uygulamalarının etkileriniincelemektedir.

The study named "the research of the effects of museum education in visual artscourse on eighth grade students' ability of art evaluation" is carried out with 30experimental group students who are selected randomly and 30 control group studentsboth of whom are educated in Mobil İmam Hatip Secondary School .
Keywords: Eğitim; Görsel sanatlar; Görsel Sanatlar Eğitimi; museum; museum education; Müze; Müze eğitimi; Psikolojik yönler; Visual arts education