Synthesis and spectrametric analysis of some new azopyrazole substituted 1,2,4-triazole-5-thiones - Rollas, Sevim (Marmara Pharmaceutical Journal, 1990)
Bu çalışmada, 1,3-dimetil-2-arilhidrazono-1,2,3-propantrionların purpald (4-amino-3-hidrazino-1,4-dihidro-5H-1,2,4-triazol-5-tion) ile asidik ortamda kondensasyonu sonucunda yeni azopirazol türevi bileşikleri kazanılmıştır. Oluşan azopirazol türevlerinin yapıları kimyasal, analitik ve spektroskopik yöntemler yardımı ile kanıtlanmıştır.