Ukrayna – Rusya savaşı ve küresel boyutları - DOSTER, HÜSEYİN BARIŞ (Urzeni Yayınevi, 2022)
Rusya ve Ukrayna arasında uzun bir süredir devam etmekte olan kriz 24 Şubat 2022\"de Rusya\"nın Ukrayna\"ya yönelik askeri operasyonuyla savaş halini almıştır. Rusya bu operasyonu \"Ukrayna\"nın doğusundaki Donbass\"a özel askeri operasyon\" olarak nitelendirmiştir. Öte yandan bağımsız bir ülkeye yönelik gerçekleşen bu saldırının uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiği belirtilmektedir. Rusya-Ukrayna Savaşı askeri boyutunun yanı sıra bir yandan siyasi diplo- matik iktisadi boyutuyla; bir yandan da medya ve özellikle sosyal medya boyutuyla da gündemde yer almaktadır. Cephede Rusya ve Ukrayna arasında süren savaş Rusya ve ABD-NATO arasında da siyasi diplomatik iktisadi alanlarda da sürmektedir. Hemen her süreçte toplumsal ve siyasal gelişmelerde tarihsel kırılmalarda büyük bir öneme sahip olan medya savaş dönemlerinde de büyük bir işleve sahip olmuştur. Kitle iletişim araçları savaşın bütün tarafları açısından başta gelen unsurlardandır. Günümüzde de geleneksel medyayla birlikte internet ve sosyal medyanın oynadığı rol dikkat çekmektedir.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Siyaset Bilimi; Uluslararası İlişkiler; Siyasi Tarih; Social Sciences and Humanities; Political Science; International Relations; Political/Diplamatic History; Sosyal Bilimler (SOC); Sosyal Bilimler Genel; ULUSLARARASI İLİŞKİLER; POLİTİKA BİLİMİ; Social Sciences (SOC); SOCIAL SCIENCES, GENERAL; INTERNATIONAL RELATIONS; POLITICAL SCIENCE; Siyasi bilimler ve Uluslararası İlişkiler; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Political Science and International Relations; Social Sciences & Humanities