Finansal verilerle kârlılığı açıklayan modellerin karşılaştırılması üzerine bir araştırma - Eti, Serkan (My University, 2016)
FİNANSAL VERİLERLE KÂRLILIĞI AÇIKLAYAN MODELLERİN KARŞILAŞTIRILMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Kârlılık, işletmeler için her zaman göz önünde tutulan bir husustur. Bu çalışmada aktif kârlılık, dört farklı yöntem ile modellenerek karşılaştırılmaktadır. BİST' te işlem gören teknoloji şirketlerinin finansal tabloları üzerinden çoklu doğrusal regresyon, lojistik regresyon, karar ağaçları ve yapay sinir ağları modelleri kurulmuştur. Daha sonrasında bu modeller değerlendirilerek karşılaştırılmıştır. rlılık, Finansal Oranlar, Modelleme

A RESEARCH ON COMPARISON OF MODELS EXPLAINING THE PROFITABILITY BASE ON FINANCIAL DATA Profitability is always a main connsiderations for businesses. In this study, return on assets is modeled and compared with four different methods. Multiple linear regression, logistic regression, decision tree and neural networks are established with financial Statements of technology company traded on BIST. After that, on these models were evaluated and compared. Profitability, Financial Ratios, Modeling
Keywords: Sayısal yöntemler; Sayısal yöntemler- İşletme; Yönetim teknikleri; Yönetimi