Bloglarda kullanılan halkla ilişkiler stratejileri - Candeğer, Didem (My University, 2019)
Halkla ilişkiler, uygulanmaya başladığı ilk zamanlardan itibaren, içindebulunduğu çağın gelişmelerine ayak uydurarak çalışma alanlarını da bu yönde genişletmişbir disiplindir. İnternet teknolojilerinin gelişimiyle birlikte iletişim kanalları artmış, budurum kurumlara sanal ortamda da halkla ilişkiler faaliyetlerini yürütme fırsatı tanımıştır.Yeni kitle iletişim araçlarından biri olarak kullanıcısı her geçen gün artan bloglarkurumların hedef kitleleriyle iki yönlü iletişim kurmaları açısından büyük önemtaşımaktadır. Kurumlar bloglar aracılığıyla ürün ve hizmet tanıtımlarını yapma,kampanyalardan haberdar etme ve de hedef kitlesinden geribildirim alma gibi pek çokalanda fayda sağlamaktadır. Bu çalışmada 4 sektördeki 8 kurumsal blogun yürüttüğühalkla ilişkiler faaliyetleri, içerik analizi yöntemi kullanılarak incelenmiş, kurumsalblogların kullanım alanlarına, kurumsal blogların sektöre ilişkin farklılıklarına vegönderilerinin içerik değerlendirmelerine yer verilmiştir.

The discipline of public relations has evolved and expanded its applications intandem with modern developments. With the rise of the internet, communication channelshave increased in number and variety, and allowed institutions to pursue public relationsin the virtual world. Corporate or institutional blogs in particular serve as a newinstrument of mass communication and facilitate mutual exchange with their targetaudience. Through blogs, corporates advertise their products and services, publicize theirpromotions, and receive feedback from their target groups. This thesis studies eightcorporate blogs from four different sectors using content analysis method, and focuses ondifferences in these blogs with respect to their areas of application across sectors, as wellas the contents of their posts.
Keywords: Bloglar; Blogs; Corporate blogs; Halkla ilişkiler; Halkla İlişkiler; Kurumsal Bloglar Public relations; Public relations