Siyasal iletişimde sosyal ağların ve blogların yeri - Kavuncu, Ayfer (My University, 2013)
yasal İletişim, Sosyal Ağ, Blog, Uygulama ÖZET SİYASAL İLETİŞİMDE SOSYAL AĞLARIN VE BLOGLARIN YERİ Teknolojide meydana gelen bir takım gelişmelerin medya araçlarına uyarlanması ile gündeme gelen yeni medya, siyasal iletişim açısından oldukça önemlidir. Yeni medya teknolojilerinin siyasal iletişim alanında kullanılmaya başlanması seçim kampanyalarını etkilemiştir. Seçim kampanyalarında sosyal ağların ve blogların kullanımı seçmenlerin siyasetçilerle doğrudan iletişim kurarak onlara olan desteklerini göstermesine yardımcı olmaktadır. ‘Siyasal iletişimde sosyal ağların ve blogların yeri’ adlı bu tezde Türkiye’de yer alan siyasal partiler için bir uygulama hazırlanmıştır. Uygulama siyasal partilerin kendi sosyal ağları ve bloglarını kuracakları bir web sitesi olarak tasarlanmış ve hedef kitlesi Türkiye’deki üniversite öğrencileri olarak belirlenmiştir. Uygulama seçim kampanyalarında ve seçim kampanyaları dışında da kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Çalışmada uygulamanın özellikleri hakkında bilgi verilmiş ve örnek görseller oluşturulmuştur. Ayrıca uygulamanın tanıtımı için reklam kampanyası ve halkla ilişkiler kampanyası da hazırlanmıştır. Key Words : Political Communication, Social Networking, Blogging, Implementation

THE PLACEMENT OF SOCIAL NETWORKING AND BLOGGING IN POLITICAL COMMUNICATION New media is very important for political communication with coming up with a number of developments in technology has adopted to media tools. Starting of using new media technologies at field of political communication effected election campaigns. Using of social networking sites and blogs at election campaigns help voters to communicate directly with politicians by showing their support. This thesis named as ‘The placement of social networking and blogging in political communication ‘ which is an implementation was prepared for political parties in Turkey. The implementation was designed as a web site which set up their social networking sites and their blogs on it and its target group was determinated as university students in Turkey. The implementation was designed for using in the time of election campaign as well as out of the time of election campaign. In this work was given the knowledge about features of the implementation and designed sample images of it. Also advertising campaign and public relations campaign was planned for publicity of the implementation.
Keywords: Araştırma; Halkla İlişkiler; İletişim, Politikada; Politik Yönleri; Seçim Kampanyaları; Siyasal kampanyalar; Sosyal Medya; Sosyal Yönleri; Türkiye