Türkiye’de Anadolu meslek liselerinde raylı sistemler ve teknolojileri programlarının geliştirilmesi - Karaarslan, Hüseyin (My University, 2006)
Bu çalışmada, orta öğretim seviyesinde “Raylı Sistemler Teknolojisi” Alanında, “Makine” Meslek Dalında mesleki eğitim programlarının sektörün eğitim ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla bilimsel bir araştırma yapılmıştır. Araştırma anket yöntemine dayanmaktadır. Anket çalışması Kentiçi Raylı Sistemler ve Demiryolları (TCDD) bakım ve onarım atölyelerinde uygulanmıştır. Araştırma, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Sivas olmak üzere dört ille sınırlı tutulmuştur. Çalışmada genel anlamda “Raylı Sistemler Teknolojisi” Alanında, “Makine” Meslek Dalında yetişecek olan öğrencilerin hangi bilgi ve becerilere sahip olması gerektiği araştırılmaktadır. Araştırmadan elde edilen veriler SPSS programında istatistiksel yöntemlerle değerlendirilmiştir. Haziran 2006 Hüseyin KARAARSLAN

This scientific study has been made on Railways Systems Technology, at a level to appeal secondary school education. It aims to contribute to the development of educational programs on machines. It is a survey-based research. The surveys are made in the service stations of the TCDD (Turkish Domestic Railways). The research only covers four cities: Ankara, Istanbul, Eskişehir, and Sivas. In our study, we have tried to determine the necessary skills for the students to be educated in the field. The results of the research are evaluated in SPSS program by statistical methods. Haziran 2006 Hüseyin KARAARSLAN
Keywords: Mesleki Eğitim; Öğrenim Programı Planlaması