TÜRKİYE’DE SUÇ COĞRAFYASI KAVRAMININ EMNİYET TEŞKİLATI EĞİTİMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Bu çalışmada, suç ve coğrafya arasındaki bağlantı araştırılarak coğrafi şartların suç ve suç türlerinin oluşmasında ne gibi etkilerinin olduğuna, suç coğrafyası hususunda özellikle polisleri ilgilendiren noktalar belli başlıklar hâlinde anlatılarak suç coğrafyası kavramının Emniyet Teşkilatı personelinin eğitimi açısından önemine değinilmiştir. Bu bağlamda bu çalışma, polis kuvvetlerinin yetiştirilmesinde suç coğrafyası eğitiminin verilmesinin polislerin başarısının artmasında ve mesleklerinde profesyonelleşmesindeki etkilerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma, görüşme ve doküman analizi veri toplama yöntemlerinin kullanıldığı, algıların ve olayların doğal ortamda gerçekçi ve bütüncül bir biçimde ortaya konmasına yönelik nitel sürecin izlendiği bir araştırmadır. Konuyla ilgili kaynak taraması yapılıp eldeki verilerle çıkarımlarda bunulmuştur. Daha sonra bir görüşme hazırlanarak polislerden oluşan on kişilik bir grupla görüşülmüştür. Görüşmede polislerin suç coğrafyası kavramından ne anladıkları, polis okulunda veya meslek içi eğitim kurslarında suç coğrafyası ile ilgili herhangi bir eğitim alıp almadıkları incelenmiştir. Görüşmeye katılan polislerden suçla coğrafi bağlantı kurmaları istenip suç-coğrafya mantığını kurup kurmadıkları öğrenilmeye çalışılmıştır. Polislerin suç ve suçun coğrafyayla ilişkisini kurabilmeleri yönünden ne durumda oldukları saptanarak suç coğrafyası eğitiminin kolluk kuvvetleri eğitiminde gerekli bir ders olduğu hususunun ispatlanmaya çalışılmıştır.
Keywords: Coğrafya