Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi Ekrem Karadeniz bölümünde bulunan durak notalarının yeniden yazımı ve tashihi - Güney, Ömer Faruk (My University, 2013)
Durak ÖZET SÜLEYMANİYE YAZMA ESER KÜTÜPHANESİ EKREM KARADENİZ BÖLÜMÜNDE BULUNAN DURAK NOTALARININ YENİDEN YAZIMI VE TASHÎHİ Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi Ekrem Karadeniz bölümünde bulunan 13. ve 14. defterdeki el yazması duraklar ilk kez bu tezde akademik bir araştırmaya konu olmuştur. Çalışmamızda defterlerdeki 37 adet durak, güncel nota yazım tekniği ile notaya alınmıştır. Durakların güfteleri şairlerin divanlarından yazılmıştır. Günümüzdeki durak notalarıyla karşılaştırmak suretiyle aradaki farklılıklar tezimizde belirtilmiştir. Music, Stop.

REWRİTİNG AND REVİSİNG OF DURAK NOTES İN THE EKREM KARADENİZ SECTİON OF THE SULEYMANİYE MANUSCRİPT LİBRARY This is the first time that the manuscript duraks (songs) in 13th and 14th acoounts in Suleymaniye Library of Manuscripts, Ekrem Karadeniz Section have been subject to an academic research. In this research, 37 duraks are recorded by the modern methods of music copying. The lyrics of the duraks have been extracted from the diwans of the poets. Also, the results have been compared with the modern durak notes and the differences have been mentioned in the work
Keywords: Dini Yönleri; İslam; Müzik; Sanat, İslam