Finansal iletişimde medya işletmelerinin rolü - Güven, Aynur (My University, 2019)
Medya işletmeleri; iletişim teknolojilerindeki gelişmeler, yenilikler ve çeşitlenmelerle küresel ekonomik sistemin yayılmasında, kullanılmasında, kitlelere tanıtılması ve benimsetilmesinde önemli bir işleve sahiptir. Kurum ve işletmelerin amacı ürün ve hizmetlerini hedef kitlelerine ulaştırdığında gerçekleşmiş olur. Belirlenen kitleye ulaşmanın en etkili ve hızlı yolu ise medya işletmelerinin sahipliğindeki iletişim araçlarından faydalanmaktan geçmektedir. Medya işletmeleri bu bağlamda ekonomiye yön veren kurumların işlevlerini hedef kitlelere ulaştıran bir mekanizma olarak öne çıkmaktadır. Medya işletmeleri kurumların amaçlarını çeşitli şekillerde gerçekleştirmelerine olanak tanımaktadır. Amaçlanan iletişimde istenen etkinin sağlanması belli bir plan dahilinde gerçekleşmektedir. Özellikle ekonomik verilerin iletilmesinde kurum ve işletmelerin güvenilirliği ve itibarı açısından taşıdığı önem dikkate alındığında, finansal iletişimin gerçekleşmesinde medya işletmelerinin rolü büyük bir önem taşımaktadır. Bu çalışmada iletişim, medya işletmeleri ve finansal iletişim üzerinde durularak “Finansal İletişimde Medya İşletmelerinin Rolü” ele alınacaktır.

Media enterprises, developments in communication technologies, innovations and via diversifications has an important function in the dissemination of the global economic system and having them being of used. The goal of the institutions and enterprises comes true when it delivers its services to its target audience. The most effective and fast way to reach the specified audience is to take advantage of the communication tools owned by media enterprises. In this context media enterprises come forward as mechanism that delivers functions of Institutions which affects the economy to the target audience. Media enterprises make it possible for institutions to achieve their goals in various ways. The desired effect in the intended communication takes place within a certain plan. The role of media enterprises is very important Regarding importance of reliability of institutions and enterprises, especially in transmission of economic datas and in coming true of financial communications. Via media enterprises and financial communication it will be analysed The Role Of Media Companies In Financial Communication in this study.
Keywords: Financial Communication; Financing; Finansal İletişim; Finansallaşma; Globalization; İletişim; Küreselleşme; Media Companies; Medya İşletmeleri Communication