TÜRKİYE EKONOMİSİNDE 2011 SONRASI SINIRLI BÜYÜMENİN NEDENLERİ ÜZERİNE BİR ANALİZ - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Türkiye'de 1994 ve 2001 yıllarındaki iktisadi krizler ile 2009 yılındaki küçülme dönemi incelendiğinde, kriz ve küçülme dinamiklerinin ortak olduğu görülmektedir. Bu tipik kriz ve küçülme dönemlerinde dış finansmanda yaşanan kesinti, net sermaye çıkışı ve beklentilerde bozulma, döviz kurlarının hızla yükselmesine yol açarken, cari işlemler açığını azaltmaktadır. Ancak, imalat sanayiinde yaşanan küçülme ve yatırımların düşmesi ile birlikte, yüksek oranlı negatif büyüme ve işsizlik ortaya çıkmaktadır. Bu makalenin amacı, Türkiye ekonomisinde küçülmenin yaşandığı 2001 ve 2009 yılları ile 2011 sonrası duraklama dönemi arasındaki benzerlikleri ve bunun nedenlerini analiz ederek karşılaştırmaktır

When the economic crises between 1994 and 2001 and the economic recession of 2009 in Turkey are examined, it is seen that the crises and the recession have certain common dynamics. The cutbacks in external financing, net capital outflow and a breakdown of expectations during such typical crisis and recession periods cause a rapid rise in exchange rates and reduce the current account deficit. But the decline in investments and the downsizing of manufacturing industries lead to negative growth and unemployment. The aim of this article is to compare the recession periods of 2001 and 2009 and the stagnation period after 2011 and to analyze the reasons thereof
AN ANALYSIS ON THE REASONS OF THE LIMITED GROWTH IN TURKISH ECONOMY AFTER 2011
Keywords: İktisat