Denetçi olarak atanabilme kriterleri ve bu konudaki Türk Ticaret Kanunu tasarısı hükümlerinin Alman Ticaret Kanunu ile karşılaştırılması - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Denetçilerin denetim faaliyetlerinde bağımsız ve tarafsız hareket etmeleri denetim işlevinin en önemli unsurudur. Bu nedenle çoğu ülke mevzuatında denetçi ile denetlenecek şirket arasında denetçi bağımsızlık ve tarafsızlığına gölge düşürebilecek ilişki ve durumlar tanımlanmıştır ve şirketlerin denetçi atarken mevzuatta yer alan bu kriterleri göz önüne almaları beklenmektedir. Bu çalışmada, Türk Ticaret Kanunu Tasarısı ve Alman Ticaret Kanunu’nda yer alan denetçi atanmasına yönelik kriterler karşılaştırılmıştır.

The auditor independence and neutrality is the most important factor in establishing the credibility of the audit opinion. Within Turkey and Germany there are various regulations in force regarding auditor independence. The main enforcement of auditor independence is through the Draft Bill of Turkish Commercial Code in Turkey and the German Commercial Code in Germany. In this paper, the comparison of Draft Bill of Turkish Commercial Code and the German Commercial Code regarding auditor independence are stated.
The comparison of Draft Bill of Turkish Commercial Code and the German Commercial Code regarding auditor independence
Keywords: İktisat; İşletme