MEDYA İŞLETMELERİNDE YENİ NESİL PAZARLAMA: FREEMIUM SPOTIFY ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - KARA, TOLGA (My University, 2018)
Medya, günümüzde gelişmekte olan bir endüstridir. Gün geçtikçe popülerlik kazanan medya endüstrisi ekonomi içinde de yeni bir dal olarak ortaya çıkmaktadır. Son dönemlerde birçok çalışmanın konusu haline gelen ve popüler bir tartışma konusu olan medya ekonomisi, pazarlamanın da yönünü değiştiren bir olgudur. Pazarlama artık günümüzde eski dönemlere kıyasla değişikliğe uğramıştır. Artık teknolojinin kullanıldığı günümüz dünyasında yeni nesil pazarlama teknikleri uygulanmaya başlamıştır. Bu hususta en çok ön plana çıkan ise Freemiumdur. Bu çalışmada ilk olarak literatür taraması yapılarak medya, medya ekonomisi kavramları, medya işletmelerinde pazarlamanın önemi ve yeni nesil pazarlama yöntemleri üzerinde durulmuştur. Araştırma bölümü için ise anket çalışmasından yararlanılmıştır. Anket, spotify kullanıcılarına; freemium pazarlama yönteminin satın almaya etkisini araştırmak amacıyla yapılmıştır.

The media is an emerging industry today. The media industry, which has become increasingly popular day by day, also emerges as a new branch within the economy. The media economy, which has become a subject of many studies in recent times and is a popular debate, is also a change in the direction of marketing. Marketing has now changed compared to the old times. In today's world where technology is used, new generation marketing techniques have begun to be applied. Freemium is the most important issue in this issue. In this study, firstly literature review was conducted and media, concepts of media economy, the importance of marketing in media enterprises and new generation marketing methods were emphasized. Survey study was used for the research department. The survey is based on Spotify users; To investigate the effect of Freemium marketing method on purchasing.
NEW GENERATION MARKETING METHODS IN MEDIA COMPANIES: FREEMIUM A RESEARCH ON SPOTIFY
Keywords: İş; İletişim; İktisat; Film, Radyo, Televizyon; İşletme; Halkla İlişkiler