Türkiye tekstil ve hazır giyim sektöründe ithalat bağımlılığı - (:unkn) unknown (My University, 2014)
1980 sonrası Türkiye ekonomisinin karşı karşıya geldiği en önemli sorun dış ticaret açığıdır. Özellikle ekonomik büyüme hızı artıkça dış ticaret açığı da artmaktadır. Bu durumun en önemli nedeni ithalat bağımlılığıdır. Bu bağlamda, bu çalışma Türkiyede tekstil ve hazır giyim sektöründe ithalatın bağımlılığının nedenleri üzerine odaklanmıştır. Çalışma sonucunda, Türkiyede tekstil ve hazır giyim sektöründe ithalat bağımlılığının nedenleri şöyle sıralanmıştır; Döviz kurunun düşüklüğü, SGK primlerinin yüksekliği, Yurt içi hammadde ve yarı mamul girdi üretiminin yetersizliği, Vergi oranlarının yüksekliği ve Asya ülkelerinin etkisi.

After 1980, the most important problem that Turkish economy have come face toface with foreign trade deficit. Especially when the economic growth rate increases, the foreign trade deficit is also increasing. The most important reason of this situation is the dependency of imports. In this connection, this study focused on the causes of dependency to imports in the textile and clothing sector in Turkey. The result of the work, the causes of dependency to imports in the textile and clothing sector in Turkey listed as followed; Low exchange rate, the social security support contribution, Lack of raw materials and semi-finished products into the domestic, high taxes and Impact of the Asian Countries.
Import dependence on the Turkey s textile and ready made clothing sector
Keywords: Malzeme Bilimleri, Tekstil; İktisat; İşletme