Mecmua-i Edebiyye Dergisi'nin Özellikleri - (:unkn) unknown (My University, 2004)
Bu yazıda, "Mecmua-i Edebiyye" adlı derginin incelemesi yapılmıştır. Bu incelemede derginin çıkış tarihi, şekil özellikleri, üzerinde daha önce çalışma yapılmış diğer koleksiyonu hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca dergide yer alan yazıların tasnifi yapılmış, bu yazılar hakkında kısa bilgiler verilmiştir. Şiirler kendi aralarında tasnif edilmiş ve örneklendirilmiştir. Dergide Fransız edebiyatından tercümeler de yer almaktadır. Bu çalışmada bu tercümeler hakkında da bilgi verilmiştir. Yazının sonunda da araştırmacıların istifade edebilmeleri için derginin fihristi ilâve edilmiştir.

This study analyses the journal "Mecmua-i Edebiyye". It contains information on the journal's first date, physical features, and the work done before on this journal. It also gives the list of articles and short introductions on each articles. Poems are classified and examplified. This journal also contains poems translated from the French literature, therefore this study also examines them. Last but not the least it provides an index.
Features of the Journal of Mecmua-i Edebiyye
Keywords: Antropoloji