Dil eğitimi kapsamında Türk edebiyatında siyaset dilinin incelenmesi; örnek şahsiyet Arif Nihat Asya - Yıldırım, Dilruba (My University, 2019)
Bu araştırma Arif Nihat Asya‟nın “Enikli Kapı” adlı makale kitabını, nesirlerinden veşiirlerinden seçilenler üzerinden siyasi söylemlerinin tahlili ve bu tahlillerin dil eğitimiaçısından önemini vurgulamayı amaçlamaktadır

This study aims to lay emphasis on the essay book called “Enikli Kapı” bosed on hisproses and his poems, of Arif Nihat Asya in terms of analysis of his political discarsesand language training of these analysis.
Keywords: Arif Nihat Asya; dil; discourse analysis; political language; siyaset dili; söylem çözümlemesi; Turkish languageand literature education; Türk Dilive Edebiyatı eğitimi