Emniyet teşkilatında polis sandığı açısından konut stratejilerinde kooperatif ilkelerinin uygulanabilirliği ve bir uygulama - Yılmaz, Mesut (My University, 2009)
Kooperatifler, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir araya gelen gönüllü bireylerin oluşturduğu demokratik mekanizmalarla yönetilen özerk kuruluşlardır. POLSAN’ nın üyelerini ev sahibi yapmakta izlediği yöntem borç vermektir. Borç verme yönteminde uyguladığı ana metot ise TOKİ, KİPTAŞ vb. kurum-kuruluşlarla anlaşma yapıp bahse konu yerlerin yaptığı konutları pazarlayarak talep örgütleyicisi (aracı) vazifesini üstlenmektir. Bu yöntemler ile 1952-2007 yılları arasında 2492 kişi konut sahibi yapılmıştır. Emniyet Teşkilatının bu günkü rakamlarla sayısı 190.483 olmakla birlikte emekli ve şehit olanların sayısı da buna eklediğinde bu yöntemin yetersizliğinin göstergesidir. Bu geniş imkânlara sahip olan POLSAN üyelerinin konut sorunu gidermede rahatlıkla kooperatif kurma metodunu kullanarak sorunları üstesinden gelerek atılımlar yapabilir ve üyelerine daha verimli bir şekilde hizmet edebilir. Emniyet teşkilatı da her alanda olduğu gibi yeni stratejilerini oluşturarak POLSAN denetiminde yapı kooperatiflerine yönelmelidir.

Cooperatives, autonomous association of persons united voluntarily with the aim to meet their common social and cultural needs and aspirations through jointly owned and democratically controlled enterprises. The Housing way of POLSAN is to award a loan to its members. The method how Polsan loans to its members can be defined as “being a demand organizer (transactor) between the members and housing associations such as KIPTAS – TOKI etc. 2492 people have bought a house in this way. The number of officers working in Turkish National Police is 190.483 now, regarding the number of the martyrs and the retired officers, one can easily see the deficiency. With this high potential, POLSAN could supply the housing deficiency of its members more effectively using the cooperative housing methods. Turkish National Police must immediately settle POLSAN a new strategy on housing problems by means of Cooperative Housing.
Keywords: Kooperatifçilik; Kooperatifçilik_Emniyet Teşkilatı