Terör rizikosunun Türk ve dünya sigortacılık sektörü açısından değerlendirilmesi ve terör olaylarının sigortalanma eğilimine etkisinin incelenmesine yönelik bir araştırma - Akpınar, Özgür (My University, 2004)
Sigortacılık sektöründe çok sık gerçekleşmeyen ancak gerçekleştiği zaman çok büyük hasarlara neden olan terör rizikosunun ayrı bir yeri vardır. Terör rizikosu sigortacılık açısından insan eliyle meydana gelmesi, yüksek hasar miktarları ve çok geniş kitleleri etkilemesi nedeniyle çok dikkatli incelenmesi gereken bir riziko türüdür. 11 Eylül 2001 terör saldırıları, tarihe, sadece insanlığın yaşadığı en büyük terör saldırısı olarak değil, sigortacılık açısından değerlendirildiğinde sektörün karşılaştığı en büyük hasar miktarı olarak da geçmiştir. Saldırılardan en çok havacılık ve sigortacılık sektörleri etkilenmiştir. Ülkemiz de 11 Eylül 2001 terör saldırılarından ciddi şekilde etkilenmiştir. Reasürans fiyatlarının artması zaten üretim konusunda problem yaşayan sigorta sektörünü daha da olumsuz olarak etkilemiştir. 15-20 Kasım 2003 tarihinde İstanbul’da yaşanan terör saldırıları ise terörün ne kadar global bir olay olduğunu ve sınır tanımaz çizgisini bir kez daha en canlı örneği ile gözler önüne sermiştir.

Terror risk, which doesn't often occur but when it does, which causes tremendous damages, has an important place in the insurance sector. Terror risk, from the insurance point of view, is a kind of risk which needs to be investigated thoroughly because of it's being made by human beings and İt's affecting huge groups. The terror attacks on 11th September, 2001 took place in the history not only as the biggest terror attack which only human beings suffered but also as the huge quantity of damage which the sector faced, when evaluated from the insurance sector point.The navigation and insurance sectors were the one's which were mostly affected from these attacks.Our country, also was seriously affected from the 11th September, 2001terror attacks. The risk of reassurance prices affected the insurance sector negatively which had already been having problems about the production. While the terror attacks occurred between 15th-20th November, 2003 in İstanbul showed again how global and boundless the terror was.
Keywords: Sigorta ve Sigortacılık