Etil 2- nitro- 3- hidroksi- 3- (3, 4- dimetoksi fenil) propanoat’ ın sentezi - Damar, Dilber (My University, 2001)
Ekmek mayası (saccharomyces cerevisiae) kolay ve ucuz bulunan bir reaktif olmasına karşın, organik kimyada yaptığı tepkimeler hem ilginç hem de diğer sentez yöntemleri ile yapılması ya imkansız ya da çok zordur. Bu amaçla , antiparkinson ilacı olan L-3,4-Dihidroksi fenilalanin sentezinde öncül madde teşkil edecek, (1) Etil 2-nitro-3-hidroksi-3-(3,4-dimetoksi fenil )propanoat bileşiği sentezlenmiştir.

Baker's yeast (saccharomyces cerevisiae ) is a readily available and cheap material which transforms very interesting organic reactions. It is hard or sometimes impossible to carry out these reactions with classical synthetic methods. (1) Ethyl 2-nitro-3-hydroxy-3-(3,4-dimethoxyphenyl)propanoat For this purpose, ethyl 2-nitro-3-hydroxy-3-(3,4-dimethoxy phenyl)propanoat was synthesized as a precursor compound for an antiparkinson drug L-3,4-dimethoxy phenylalanine
Keywords: Kimya mühendisliği ve ilgili konular; KİMYA-ORGANİK KİMYA; ORGANİK KİMYA; Organik kimyasallar; Sanayi kimyasalları teknolojisi