Katılımcı Demokrasi ve Online Karar Alma Bağlamında E-Oy ve Estonya Örneği - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Teknolojide yaşanan dönüşüm, demokrasiyi ve onun kurumlarını da dönüştürmektedir. Özellikle katılımcı demokrasi bağlamında, teknoloji yurttaş katılımını sağlamanın aracı haline gelmiştir. Seçim uygulamaları, bu dönüşümün önemli bir yönünü temsil etmektedir. Dijital alanda son derece ilerlemiş bir ülke olan Estonya, karar alma konusunda dijital imkanları kullanarak e-oy kullanımını seçimlerde uygulamaya başlamıştır.

The transformation in technology transforms democracy and its institutions. Especially in the context of participatory democracy, technology has become a means of ensuring citizen participation. Election practices represent an important aspect of this transformation. Estonia, which is a highly advanced country in the digital field, has begun to implement e-voting in elections by using digital means for decision making.
E-Voting and Estonia Example in the Context of Participant Democracy and Online Decision Making