Çocukta duygusal gelişimin din eğitimine etkisi - Türk, Esra (My University, 2007)
ÇOCUKTA DUYGUSAL GELİŞİMİN DİN EĞİTİMİNE ETKİSİ Eğitimin amacı ruhen ve bedenen gelişmiş insana ulaşmaktır. Bu da insanın fiziksel, zihinsel, duygusal yönleri arasında ahenkli bir bütünlük kurulmasına bağlıdır. Bu bütünlük içinde duyguların çok önemli yeri vardır. Duygusal yönden gelişim tamamlanamadıkça kişinin hayata uyum sağlayabilmesi, kendini gerçekleştirebilmesi, ruhen olgunluğa ulaşması mümkün değildir. Dini gelişim açısından da duygular çok önemlidir. Kişi din ile ilk defa duygu yolu ile temasa geçer. Dolayısıyla sağlıklı bir dini inanç oluşturabilmek için özellikle çocukluk döneminde duyguların sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarılmaları ve geliştirilmeleri gerekir. Din eğitimi sevgi ve anlayış ekseninde, korkutma ve baskıya dayanmadan, çocuğa hitap edebilecek şekilde yapılmalıdır. Çünkü duygusal gelişimin sağlıklı ya da sağlıksız oluşu dini tutum ve davranışlarımızda belirleyici bir özelliğe sahiptir. Bu çalışma ile anne-babalar, genelde eğitim, özelde din eğitimi açısından çocukluk döneminde duygusal gelişimin önemi hakkında bilinçlendirilmeye çalışılmıştır.

THE EFFECT OF CHILDREN’S EMOTIONAL DEVELOPMENT ON THE RELIGIOUS EDUCATION The aim of education is to reach the person developed physically and psychologically. It depends on the accordance between the physical, mental and emotional development. The emotions are very important. Because if the emotional development isn’t completed the person can not adapt the life, he can not realize himself successfully and can not be ripen psychologically. The emotions are very important for the religious education, too. The person get in touch with religion by the emotions. So, to improve a healthy religious belief the emotions must be proven and developed especially in the childhood. The religious education must given to the childreen fondly and in sympathy without intimidation and strain. Because the state of emotional development being healthy or unhealthy will determine our religious attitudes and behaviours. With this study we tried to make concious the mothers and fathers about the importance of emotional development in the childhood for general educition and religious education.
Keywords: Din Eğitimi; Din Eğitimi, Çocuklarda; Duygusal Gelişim_Din Eğitimi; İslam Dini