ÜNAK Tıp ve Sağlık Bilimleri Çalışma Gurubu faaliyetleri - Çolaklar, Huriye; Güneş, Güssün (Bilgi Çağında Varoluş : " Fırsatlar ve Tehditler" Sempozyumu Bildiriler Kitabı, 2009)
Türkiye’de Yükseköğretim Kurulu’nun 2009 yılı verilerine göre, devlet üniversite sayısı 94’tür. Vakıf üniversite sayısı 38’dir. Askeri yükseköğretim kurumu 5, emniyet teşkilatına bağlı yükseköğretim kurumu (Polis Akademisi) 1’dir. Bu üniversiteler içerisinde, askeri yükseköğretim kurumuna bağlı 1 askeri tıp akademisi, vakıfa bağlı 9 tıp fakültesi vardır. Devlete bağlı üniversitelerimizde, 55 tıp fakültesi mevcuttur (YÖK, 2009). Türkiye’de toplam 65 tane tıp fakültesi mevcut olup, halen 5 tıp fakültesi kuruluş aşamasındadır. Türkiye’de tıp fakültelerinin sayısal dağılımı görülmektedir. Tıp fakülte sayısına karşılaştırıldığında, ülkemizde Tıp Enformasyonu konusunda gerçekleştirilmesi gereken birçok proje ve gelişmelerin, ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır.