Atık üre formaldehit katkılı polipropilen ve yüksek yoğunluklu polietilen polimer kompozitlerinin özellikleri - Karakuş, Rıdvan (My University, 2017)
Bu tez kapsamında bir termoset plastik olan üre-formaldehitin toz haline getirilerek belirli oranlarda polipropilen ve yüksek yoğunluklu polietilen polimerlerine katılarak bir polimer karışımı oluşturmak ve oluşturulan polimer karışımlarının mekanik, fiziksel, ısısal ve morfolojik olarak incelenmesi hedeflenmiştir.

In this thesis, it is aimed to form a polymer mixture by adding urea-formaldehyde, which is a thermosetting plastic, into polypropylene and high density polyethylene polymers at certain ratios and to investigate the mechanical, physical, thermal and morphological investigations of the formed polymer mixtures
Keywords: composite; HDPE; kompozit; Malzeme, Mühendislik; Metalürji; Polimerler; PP; urea-formaldehyde; üre-formaldehit; YYPE PP