Sermaye piyasası’nda faaliyet gösteren dayanıklı tüketim sektöründeki işletmelerin finansal yönetim süreci ve bir uygulama - Demirkol, Elif (My University, 2013)
SERMAYE PİYASASI’NDA FAALİYET GÖSTEREN DAYANIKLI TÜKETİM SEKTÖRÜNDEKİ İŞLETMELERİN FİNANSAL YÖNETİM SÜRECİ Malî tablolar; işletmelerin finansal durumunu, finansal performansını ve nakit akışlarını gerçeğe uygun şekilde sunmaktadır. Tasarruf sahiplerinin ekonomik karar almasında işletmelerin malî tabloları oldukça önemlidir. Finansal yöneticilerin işletmenin kaynaklarını ne kadar etkin kullandığını anlamak, malî tabloları yorumlamakla mümkündür. İşletmelerin amaçlarına ne ölçüde ulaştığını görmek, faaliyetlerinin bütün olarak ele alınmasıyla işletme performansının düzeyinin ortaya konmasıdır. Bu sebeple finansal analiz ile işletmenin finansal politikaları belirlenmiş olur. İşletmenin ihtiyacı olan kaynakların tespiti ve kredi veren kurumlar için de yeterliliğin ölçülmesinde finansal analiz süreci ve finans yöneticisinin vermiş olduğu kararlar da oldukça önemlidir. Bu çalışmayla işletmelerin finansal yönetim süreci ve dayanıklı tüketim sektörünün alt birimlerinden olan beyaz eşya sektöründe yer alan bir işletmenin malî tablolar analizi ile performans ölçümlenmesi yapılmaya çalışılmıştır. Dayanıklı tüketim sektörü, finansal yönetim, malî tablolar analizi.

DURABLE GOODSSECTORFINANCIAL MANAGEMENTFIRMSOPERATING INCAPITALMARKET PROCESS Financial statements, theentity'sfinancialposition, financialperformanceandcashflows in accordancewithfairoffers. Savingtheowners of businesses in obtainingfinancialstatements of economicdecision-making is veryimportant. How effective is theuse of financialresourcestounderstandbusiness, be interpretingfinancialstatements. Toseetowhatextenttheobjectives of enterprisesreached, consideration of theactivities of thecompany as a wholetodemonstratethelevel of performance. Forthisreason, financialanalysisandfinancialpolicies of theentity is determined. Businesscreditinstitutionsthatare in need ofresourcesfortheidentificationandmeasurement ofcompetencegiventothefinancialanalysisprocessandfinancialmanagementis veryimportantdecisions. Inthisstudytheprocess of financialmanagement of enterprises in thewhitegoodssectorandconsumerdurablessector, which is subunits of an enterprise'sfinancialstatements in themeasurement of theperformanceanalysis has beenmade. Durableconsumergoodssector, financialmanagement, financialstatementanalysis.
Keywords: Bankalar ve Bankacılık; Dayanıklı Tükem Malları; Elektronik EvAaletleri; Finans; Finansal Yönetim; Mali Tablolar; Sermaye Piyasası; Ticari Teşebbüsler; Türkiye