FInansal krızler ve sıgortacılık: Deneysel bulguların ışığında Türk sıgorta sektörüne daır değerlendırmeler - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Çalışmamız Türk sigorta sektörünün finansal krizlerden nasıl etkilendiğini de- neysel bulguların ışığında ortaya koymak amacındadır. Çalışma iki ana bölümden meydana gelmektedir. Teorik bölümde, finansal krizlerle sigortacılık arasındaki etki- leşim ilgili yazındaki deneysel çalışmaların sonuçları açısından ele alınmıştır. Uygu- lama bölümünde ise Türkiye verileriyle sabit etkiler panel veri modeli çerçevesinde bir analiz yapılmıştır. Bulgular, Türkiyede sigorta şirketlerinin prim üretimi, karlılık ve menkul değer portföyleri açısından finansal stres ve krizlerden negatif, ekonomik büyümeden ise pozitif etkilendiğini ortaya koymaktadır.

Abstract This study aims to analyze how the insurance sector is affected from financial crises in the light of empirical findings. The study has two main parts. The theoreti- cal part of study investigates the interaction between financial crises and insurance industry with respect to empirical studies findings in the literature. The practice part analyzes Turkey s data with fixed effects panel data models. Findings show that insu- rance companies are affected negatively from financial stress and crises, and positi- vely from economic growth in respect to the measures like premiums received, profi- tability and securities portfolio.
Financial crises and insurance: Evaluations for Turkish insurance sector in the ligth of empirical findings
Keywords: İşletme Finans; İktisat; İşletme