Manzum Dinî- Kahramanlık Hikâyeleri Bağlamında Hz. Ali İle Kahkaha Sultan Cengi - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Türk edebiyatında Hz. Alinin savaşlarını ve onun kahramanlıklarını anlatan mesnevî tarzında pek çok hikâye yazılmıştır. Bunlar içerisinde müstakil olarak Hz. Alinin Kahkaha Sultan ile yaptığı savaşı konu edinen kıssa da vardır. İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi Türkçe Yazmalar Bölümü, Millî Kütüphane ve Süleymaniye Kütüphanesinde olmak üzere 3 nüshası tespit edilmiştir. Bu çalışmada tespit edilebilen bu üç yazma nüsha ele alınmış olup bunlardan İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi Türkçe Yazmalar Bölümü T811-311 numarada yer alan metnin okunuşu transkripsiyonlu olarak en sonda verilmiştir. Çalışmanın sonunda verilen transkripsiyonlu metin üzerinde mesnevî tarzındaki hikâyenin konusu, motifleri, anlatım özellikleri üzerinde durulmuş ve Türk folklorunda Hz. Alinin kahramanlığı ekseninde, kahramanlık hikâyelerinin işlevi ele alınmıştır.

Turkish literature describing Imam Ali s exploits of the battles prophet and his many story was written in the style of a masnavi that goes by. These are detached in his war Ali with Kahkaha Sultan as a subject there is also acquiring the parable. Turkish Istanbul University Library Manuscripts Division, Ankara-Milli Library and Istanbul-Süleymaniye Library has been found to be 3 in the copy. In this study, the three write Turkish Istanbul University Library Manuscripts of these by reading Section at the end of text located at T811-311 will be given. The study issued at the end of this text is the subject of the story, the masnawi style motifs, the lecture will focus on the features and Turkish folklore Hz. Ali heroism axis, heroic stories function will be discussed.
In The Context of Religious-Poetic Stories of Heroism The Struggle of Hz. Ali With Kahkaha Sultan
Keywords: Tarih