Teknolojik dönüşüm sürecinin Türkiye’de yazılı basına etkileri - Yıldırım, Demet (My University, 2008)
TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE YAZILI BASINA ETKİLERİ Teknolojik yeniliklerle, Türkiye ve Dünya çapında yazılı basında meydana gelen değişimler ele alınmıştır. Gutenberg’in matbaayı bulması ve sonrasında baskı teknolojisinde meydana gelen yenilikler, bilgisayarın kullanımı ile yazılı basında meydana gelen elektronikleşme ve İnternet ile artık sanal ortamda haberin yayımı konuları işlenmiştir. Web gazetelerin yazılı basın için yeni bir yapısal dönüşümü getirme durumuna, olumlu ve olumsuz yönlerine değinilmiştir.

THE EFFECTS OF THE TECHNOLOGICAL CONVERSION ON THE PRINT MEDIA IN TURKEY It is discussed how to technological innovations affect print media in Turkey and over the World. It is dealt with after inventing of printing house by Gutenberg, the developments in the edition technology, using computer how to change print media as an electronic items and with Internet how to news servise in the imaginary medium. It is mentioned the web newspapers could convert print media, positive and negative side of that sutiation.
Keywords: Basın; Gazetecilik; Türkiye_Basın