TFRS 4: Sigorta sözleşmeleri ve uygulama örneği - Ay, Fatih (My University, 2009)
TFRS 4: SİGORTA SÖZLEŞMELERİ VE UYGULAMA ÖRNEĞİ Bu çalışmanın konusu TFRS 4 Türkiye’de sigorta şirketlerinin finansal raporlarının incelenmesi ve Türkiye açısından değerlendirilmesidir. Bu çalışmanın amacı ise sigorta sözleşmelerinin öneminin ortaya konulması, TFRS yönünden uygulamanın nasıl yapılacağı, finansal durum ve performans tablolarında ne gibi değişikliklerin ortaya çıkacağı, dipnotların nasıl açıklanması gerektiği gibi konuları inceleyen ve Türkiye uygulamasını da içeren bir çalışmadır. Çalışmanın ilk bölümünde, finansal raporlama standartlarının önemi ve Türkiye açısından ne gibi değişiklikleri getirdiği incelenmiştir. Çalışmanın ikinci bölümünde, sigorta sözleşmelerinin tanımı özellikleri, sözleşmenin unsurları, sigortacı ve sigorta ettirenin yükümlülükleri açıklanmaktadır. Çalışmanın üçüncü bölümünde, TFRS 4 sigorta sözleşmelerinin amacı, kapsamı, ne gibi değişiklikler getirdiği, uygulanmasında dikkat edilecek hususlar ilgili tebliğden yola çıkarak detaylı bir şekilde ele alınmış ve bilgi verilmiştir. Üçüncü bölüm çalışmanın asıl amacını oluşturan bölümdür. Ek bölümde mevcut standartlar ile ilgili bir örnek uygulama yapılmıştır. Bu çalışmada dünyada kabul görmüş olan uluslararası finansal raporlama standartlarının ülkemize olan katkıları dikkate değer derecede yüksek olan sigorta şirketleri açısından finansal tabloların nasıl oluşturulması gerektiği açıklanmaya çalışılmıştır. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları, Türkiye Finansal Raporlama Standartları, Sigorta Sözleşmeleri, Sigorta Şirketleri

TFRS 4: INSURANCE CONTRACTS AND APPLİCATİON EXAMPLES This study is the subject of the insurance companies' financial reports in TFRS 4 Turkey and Turkey in terms of the investigation is to evaluate. The purpose of this study was the importance of insurance contracts to be put forward, in terms of TFRS application how to do so, financial condition and performance tables What the changes will emerge, the footnote disclosure of how properly to examine the issue and Turkey also include application is a work. In the first part of the study, the importance of financial reporting standards, and Turkey brought in terms of what changes were examined. In the second part of the study, definition of insurance contracts features, elements of the contract, the insurer and insurance Originator's obligations are clear. In the third part of the study, 4 insurance contracts TFRS purpose, scope, what changes brought matters to be considered for implementation starting from a notification received and handled in a detailed manner information is given. The third part is the part forming the main purpose of the study. Additional standards and a sample chapter available on the application is made. In this study, the international financial reporting standards in the world recognized the contributions of our country is considerably higher in terms of the insurance company financial statements have been attempts to explain how that needs to be created. Key Words:International Financial Reporting Standards, Turkey Financial Reporting Standards, Insurance Contracts, Insurance Companies
Keywords: Finansal Raporlama Standartları; Sigorta Sözleşmeleri; Sigortacılık