Uluslararası Menkul Kıymet İhraçlarında Finansal Raporlama Standartlarının Önemi - (:unkn) unknown (My University, 2004)
Bu makalede, uluslararası menkul kıymet ihraçlarında finansal raporlama standartlarının önemi ele alınmıştır. Bu çerçevede, konu ile ilgili çalışmalar yapmakta olan Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü (lOSCO)'nün yayınlamış olduğu deklarasyon ile menkul kıymet borsalarına yapılan finansal raporlamada esas alınacak Uluslararası Muhasebe Standartları (IAS)'nın uygulanma süreci incelenmeye çalışılmıştır. Makalede uluslararası menkul kıymet ihraçlarında, Uluslararası Muhasebe Standartlarının uygulanması sonucunda; uluslararası menkul kıymet ihraçlarının kolaylaşacağı, uluslararası sermaye hareketlerinin artacağı, finansal tablo hazırlayanlar ve bu finansal tabloları kullananlar için ortak bir muhasebe dili oluşacağı ve bu durumun gerek finansal tablo hazırlayanlar ve gerekse bu finansal tablolardan karar verme sürecinde yararlanan farklı ülkelerdeki kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayacağı, farklı muhasebe standartları kullanarak birden fazla finansal tablo hazırlama gereğini ortadan kaldıracağı ve finansal tablo hazırlama maliyetlerini düşüreceği vurgulanmıştır.

This article summarizes the prominence of financial reporting standards in the context of cross border offerings. In this respect the declaration of the International Organization of Securities Commissions (IOSCO) and the process of implementation of the International Accounting Standards (IAS) have been reviewed. This article provides an in-depth analysis of the impacts of conversion to International Accounting Standards on cross border offerings such as easing up its process, expansion of international capital movements, development of a universal accounting language and commonly accepted rules of interpretations for the financial statement preparers and users, which would in turn improve the understanding of financial statements prepared by a wide range of users across different countries and hence eliminate the need to prepare different sets of financial statements using different accounting standards, thereby leading to reduced costs of financial statement preparation.
The Impacts of Financial Reporting Standars on Cross Border Offerings