6552 sayılı Kanunun İş Kanunu ve Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi kanununa getirdiği yenilikler - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Özet: 11.09.2014 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun, içerdiği düzenlemelerle pek çok kanun ve kanun hükmünde kararnamede değişiklikler ve yeni düzenlemeler yapmaktadır. Yapılan değişikliklerden bazıları da iş ve sosyal güvenlik mevzuatına ilişkindir. Bu düzenlemelerin önemli bir kısmı 13.05.2014 tarihinde Manisanın Soma ilçesindeki maden ocağında iş kazası geçiren sigortalılara ve onların hak sahiplerine ilişkindir. Bununla beraber Kanun, yeraltı işlerinde çalışan tüm işçilere yönelik bazı düzenlemeleri de içermektedir. Yine bu kanunda, uygulamanın sorunlu alanlarından birisini oluşturan asıl işveren-alt işveren ilişkisine ilişkin düzenlemelere yer verilmiştir. Bu çalışmada, 6552 sayılı Kanunun sadece 4857 sayılı İş Kanunu ile 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununda yaptığı değişiklikler ele alınarak değerlendirilecektir.

Abstract: The Omnibus Law No. 6552 regarding changes in the Labour Law, some other Laws and Legislative Decrees and Reconstruction of Some Debts, which has come into effect by being published in the Official Journal dated 11.09.2014, has made changes and new regulations in several laws and legislative decrees. Some of the changes that have been made are related to labour and social security legislations. Most of the regulations are noted to be regarding the insured employees who have experienced an occupational accident on 13.05.2014 in Soma and their benefectors. In addition to these, the Law also includes some regulations related to all workers who work in underground jobs. Also included in this Law, is the regulations regarding the main contractor-subcontractor relations which make up one of the problematic scopes of the execution. In this study, the changes included in the Omnibus Law regarding the Labour Law No. 4857 and Unions and Collective Agreement Law No. 6356 will be reviewed.
Keywords: İktisat; İşletme