Ünlüleri̇n imaj restorasyon takti̇kleri̇ kullanımı: Beyazit Öztürk örneğİ - TEZGEÇ, MEHMET SERHAN; POLAT, BURAK (My University, 2016)
ÜNLÜLERİN İMAJ RESTORASYON TAKTİKLERİ KULLANIMI: BEYAZIT ÖZTÜRK ÖRNEĞİMehmet Serhan Tezgeç, Burak Polatİmaj kavramı, diğerlerinin gözünde yaratılan algıya tekabül etmekte ve bu nedenle önem arz etmektedir.İlişkilerin ihtiva ettiği bağlamlara uygun olarak bir imajın oluşturulması ve bunun sürdürülmesi adeta birgereklilik olarak kabul edilebilmektedir. İmajın bozulduğu durumlarda devreye giren bir mekanizma olan imajrestorasyon taktikleri belirli bir çerçeve içerisinde imajın tamir edilmesi noktasında bireylere yardımcıolmaktadır. Bu bağlamda çalışma dahilinde canlı yayında meydana gelen sorun ve ardından Beyazıt Öztürk’ünimajını düzeltebilmek adına başvurduğu imaj restorasyon taktikleri söylem analizi ile incelemeye tabitutulmuştur. Çalışmanın sonucunda Beyazıt Öztürk’ün kullandığı taktikler sonucunda başarıya ulaştığı ve imajınıbir anlamda restore ettiği belirtilmiştir.Anahtar Kelimeler: imaj restorasyon teorisi, benoit, beyazıt öztürk
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Social Sciences and Humanities; Sosyal Bilimler (SOC); Social Sciences (SOC)