Gerçek Opsiyonların Fiyatlandırılması - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Gerçek opsiyon yaklaşımı işletme yatırım kararlarında yeni bir düşünce sistemidir. Bu yaklaşımın dayanağı, gerçek varlıklara, yatırım yapma ya da yapmama konusunda alınan her işletme kararının yalnızca bir opsiyon olduğudur. Opsiyon, elinde bulundurana herhangi bir zorunluluk olmadan bir yatırımı yapma hakkı verir. Bu bir zorunluluk olmadığından karar alıcılar kararlarında esnektir. Bu esnekliğin yarattığı değer ise dikkate alınması gereken bir öneme sahiptir.

A real options approach is a new way of thinking about corporate investment decisions. It is based on the premise that any corporate decision to invest or divest real assets, is simply an option. It gives the option holder a right to make an-investment without any obligation to act. The decision maker, therefore, has more flexibility, and the value of this operating flexibility should be taken into consideration.
Pricing of Real Options
Keywords: İktisat; Tarih; İşletme