Matematik Öğretmenlerinin Performanslarının Değerlendirilmesinde Yeni Bir Yaklaşım - (:unkn) unknown (My University, 2006)
Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okulları 6, 7 ve 8. sınıf matematik dersindeki sınıf başarısını etkileyen faktörlerin; resmi ve özel ilköğretim okullarında görev yapan matematik öğretmenleri açısından değerlendirilerek karşılaştırılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda 6 alt probleme yer verilmiştir.Araştırma, 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında İstanbul’un Anadolu yakasında Kadıköy, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinden seçilen 13 resmi ve 5 özel ilköğretim okulunda görev yapan 6, 7 ve 8. sınıf matematik öğretmenleri, okul yöneticileri, bölge müfettişlerinin yanı sıra öğrenciler ve bu öğrencilerin velileri ile yapılmıştır.Tarama modeli olan bu araştırmada, veri toplama aracı olarak anket kullanılmıştır. Çalışmanın ilk bölümü matematik öğretmenlerinin kişisel özellikleri ile ilgili sorulardan, 2. , 3. , 4. , 5. ve 6. bölümleri sırasıyla, öğrenciler, veliler, zümre öğretmenleri, öğretmenin kendisi ve okul yöneticisi tarafından yanıtlanmış olan değerlendirme sorularından, son bölümde ise okul yöneticisi tarafından yanıtlanan sicil değerlendirme sorularından oluşmaktadır.Toplanan veriler SPSS (12.0) programı çerçevesinde temel istatistik fonksiyonları kullanılarak analiz edilmiş ve bulguların ışığı altında tartışma , sonuç, öneriler verilmiştir.

The purpose of this study is to evaluate and compare the factors that affect the success of class in mathematics courses in primary schools at 6th, 7th, and 8th classes, from points of view of teachers who work in government and private primary schools. Parallel with this purpose ; 6 subpurposes took place.The research was carried out with mathematics teachers of 6th, 7th, and 8th classes, school administrators, regional inspectors, and also with students and parents of these students from 13 government and 5 private primary schools chosen in Kadıköy, Ümraniye and Üsküdar districts at Anatolian side of Istanbul during 2002-2003 educational year. In this research which is of scanning model, inquiry as used as data collection tool. First chapter of the study consists of questions about personal characteristics of mathematics teachers. 2nd, 3rd, 4th, 5th, and 6th chapters of the study consist of evaluation questions which were answered by students, parents, class teachers, the teacher himself and school administrator, in sequence. And last chapter consists of registry evaluation questions answered by the school administrator. Data were analysed in S.P.S.S (12.0) computer program. In data evaluation, Factors of mathematics teachers performance were compared and the significance of data was calculated.
A New Approach for Evaluation of Mathemetics Teachers Performances
Keywords: Matematik; Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Eğitim, Özel