İstanbul şer'iyye sicilleri ışığında İstanbul'da gayrimenkul piyasası (1500-1700) - Çiftçi, Yasemin (My University, 2017)
Bu çalışmada Osmanlı İstanbulu gayrimenkul piyasası, İstanbul’un Üsküdar, Balat, Rumeli, İstanbul, Bab, Eyüp, Hasköy ve Galata olmak üzere sekiz kadılık bölgesi dahilinde ve 14 farklı gayrimenkul türü kapsamında incelenmiştir.

Ottoman Istanbul real estate market has been examined within eight courts of Istanbul including Üsküdar, Balat, Rumeli, Istanbul, Bab, Eyüp, Hasköy and Galata and also within 14 different real estate types in this study.
Keywords: Gayrimenkul; Gayrimenkul mülkiyeti; Gayrimenkul Ottoman Empire; GayrimenkulOsmanlı İmparatorluğu; Istanbul; İstanbul; Kaynaklar; Mülkiyet; Osmanlı İmparatorluğu; Real Estate; Şer’iyye Sicilleri; Şer’iyye Sicils; Tarih; Türkiye