Muhasebedeki hata ve hilelerin raporlama ilkeleri yönünden değerlendirilmesi - Pamukçu, Ayşe (My University, 2000)
Birinci Bölümde hata ve hile; hem muhasebe açısından hem de farklı açılardan ele alınmıştır. Bu bölümde ayrıca hata ve hile yapılmasına neden olan faktörler açıklanmıştır. İkinci Bölümde mali tablolara ve raporlama ilkeleri hakkında bilgi verilmiştir. Üçüncü Bölümde bilanço ile ilgili olarak yapılan hata ve hileler anlatılmıştır. Dördüncü Bölümde gelir tablosu ile ilgili olarak yapılan hata ve hileler açıklanmıştır. Beşinci Bölümde hata ve hilelerin çeşitli açılardan etkileri ve raporlama ilkeleri açısından değerlendirilmesi anlatılmıştır. Altıncı Bölümde hata ve hilelerin önlenmesi için alınması gereken tedbirler belirtilmiştir. Yedinci Bölümde konu ile ilgili bir uygulamaya yer verilmiştir. Sekizinci Bölümde sonuç anlatılmıştır. Dokuzuncu Bölümde tez yazılırken yararlanılan kaynaklar belirtilmiştir.

In the oart of one to take up mistake and fraud; both accounting and different from point of views. In this part besides factors which take up being the cause of mistake and fraud to doing. In the part of two Financial Tables and about Prıncıples of Report had explanationed. In the oart of three, miistakes and frauds had explanatoined about the balance sheet. In the part of four. Mistakes and frauds had explanatoined about the income table. In the part five, mistakes and frauds different from point of view from effect and principles of report had increased the value of. In the part of six measures which must take had explanatoined for prevent mistakes and frauds. In the part of seven. One putting had solved about the subject. In the part of eight, the Result had explanatoined. In the part of nine , while the thesis had explanatoined bibliography.
Keywords: İç Kontrol (Muhasebe); Muhasebe; Yönetim ve yardımcı hizmetler