The effects of integrated reporting on increasing the enterprise value of the company - Derakhshannejad, Targol (My University, 2025)
Bu araştırma, moda ve hazır giyim sektöründeki bir şirketin Kurumsal Değeri (EV) üzerinde Entegre Raporlama’nın (IR) etkisine odaklanmaktadır. IR'nin ekonomik, sosyal ve ekolojik boyutları kapsayan bütüncül çerçevesinin kurumsal değer ve paydaş güveni üzerindeki etkisi incelenmiştir. Moda sektörü, yirmi şirketin IR uyumluluk düzeyleri ve kurumsal değerlerindeki değişimler analiz edilerek nicel olarak değerlendirilmiştir. Bu yöntem, IR'nin kurumsal değerleme üzerindeki etkisine dair ampirik kanıtlar sunmaktadır. Sonuçlar, IR uyumluluğu ne kadar yüksekse kurumsal değerin de o kadar yüksek olduğunu göstermektedir. Bu durum, IR’nin yatırımcılar ve paydaşlar için çekici olan sosyal ve finansal performans göstergelerini iyileştirdiğini ima etmektedir. Çıkarımlar, IR'nin şirket performansına dair nesnel bir değerlendirme sunarak kurumsal değeri önemli ölçüde etkilediğini belirtmektedir. Bu da, IR’nin daha fazla açıklık ve paydaş katılımını teşvik ettiğini göstermektedir. Moda şirketlerine, değer artışı sağlamak amacıyla mevcut IR stratejilerini uygulamaları veya geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunulmuştur. Araştırma ayrıca, IR’nin uzun vadeli faydalarının, yalnızca kısa vadeli finansal değerlemenin ötesinde değerlendirilmesi için farklı sektörlerde de incelenmesini önermektedir

This research focuses on the effect of Integrated Reporting (IR) on the Enterprise Value (EV) of a company in the industry of fashion and apparel, aiming to study how the holistic framework of IR that deals with economic, social, and ecological aspects affects the corporate value and stakeholder’s confidence in a firm. The fashion industry was examined quantitatively with twenty companies’ IR compliance levels and changes in EV analyzed. This method provides empirical evidence of IR's effect on corporate valuation. Results show that, the higher the IR compliance the higher the enterprise value, which implies that IR improves important social and financial performance indicators which attract investors and stakeholders. Conclusions state that IR influences corporate value significantly through providing an objective account on company performance. This shows that IR encourages more openness and participation from stakeholders. Advice has been provided for fashion companies as they are encouraged to implement or enhance current IR strategies in order to acquire possible value increases. The research also suggests further studying the impact of IR in different industries to assess its long-term benefits beyond immediate financial valuation.
Keywords: Corporate Social Responsibility; Corporate Transparency; Entegre Raporlama; Enterprise Value; Fashion Industry; Financial reporting; Financial statements; Finansal raporlama; Finansal tablolar; Kurumsal Değer; Kurumsal Sosyal Sorumluluk Integrated Reporting; Kurumsal Şeffaflık; Moda Endüstrisi; Paydaş Katılımı; Raporlar; Reports; Stakeholder Engagement; Sustainability Reporting; Sürdürülebilirlik Raporlaması; Tekstil endüstrisi; Textile industry