İşletmelerin rekabet stratejilerinde dış kaynak kullanımı : dış kaynak kullanımını motive eden faktörler ve riskleri üzerine bir araştırma - Yavaş, Gülizar (My University, 2011)
İŞLETMELERİN REKABET STRATEJİLERİNDE DIŞ KAYNAK KULLANIMI: DIŞ KAYNAK KULLANIMINI MOTİVE EDEN FAKTÖRLER VE RİSKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Bu araştırmada işletmelerin rekabet stratejilerinde dış kaynak kullanımı: dış kaynak kullanımını motive eden nedenler ve riskleri üzerine çalışılmıştır. Dış kaynak kulanımını motive eden nedenler ve risklerinin dış kaynak kullanımı üzerinde etkisi olup olmadığı yönünde ipuçları verilmeye çalışılmıştır. Araştırma, dış kaynak kullanımını etkileyen faktörlere verilen cevaplarla başlamaktadır. Araştırma toplam 208 cevaplayıcı kapsamaktadır. Verileri elde etmek için anket yöntemi kullanılmıştır. Araştırma hipotezini test etmek için çoklu doğrusal regresyon analizinden yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda dış kaynak kullanımını motive eden nedenler ve risklerinin dış kaynak kullanımı üzerinde etkisi olduğu sonucuna ulaşılmaktadır.

OUTSOURCİNG AS A COMPETİTİVE STRATEGY: A RESEARCH ON FACTORS MOTİVATİNG OUTSOURCİNG AND RİSKS In this research we tried to determine on “outsourcing as a competitive strategy: a research on factors motivating outsourcing and risks”. To survey a vessel of factors motivating outsourcing and risks. This research starts with rating formative answers of outsourcing factors. This research covers 208 answers. To get info they use survey method. To make a test of research hypothesis we use Multiple Lineer Regresion Analyse. End of the research they decided motivating outsourcing and risks are prevail on oursourcing
Keywords: Dış Kaynak Kullanımı; İşletmecilik; Rekabet, İşletmelerde