Manyetoreolojik (MR) Akışkanların Kapalı Durum Viskozitesinin İncelenmesi - GENÇ, SEVAL (My University, 2019)
Bu çalışmada silikon yağ ve demir (Fe) bazlı manyetoreolojik (MR) akışkanlarının kapalı durum (off-state) viskozite özellikleri incelenmiştir.Farklı oranlardaki manyetik faz miktarı (hacmen %5, 10, 20, 30 ve 40) ile hazırlanan MR akışkanlarının rölatif viskozitesinin (ηrel)– manyetik faz miktarına (φ) olan ilişkisi deneysel olarak tespit edilmiştir. Elde edilen veriler Mooney ve Krieger-Dougherty modelleriylekarşılaştırılmıştır. Deneysel sonuçlar MR akışkanın viskozitesinin manyetik faz miktarı ile önemli ölçüde arttığını göstermiştir. Ayrıca viskoziteprofilleri Mooney modeli ile uyumlu bulunmuştur.

In this study the off-state viscosity characteristics of silicone oil and iron (Fe) based magnetorheological (MR) fluids were investigated. The relationship between relative viscosity (ηrel) and the amount of magnetic phase (φ) of MR fluids that were prepared with various concentrations of magnetic phase (5, 10, 20, 30, 40 vol%) was determined experimentally. The data obtained from experimental study were compared with Mooney and Krieger-Dougherty models. The experimental results showed that the viscosity had a shear thinning behavior and it increased significantly with increasing magnetic phase. Besides, the viscosity profile was found to be in good agreement with Mooney model.
Investigation of Off-State Viscosity of Magnetorheological (MR) Fluids
Keywords: Kimya, Uygulamalı; Kimya, Tıbbi; Kimya, Organik; Çevre Bilimleri; Matematik; Fizik, Matematik; Mühendislik, Kimya; Mühendislik, Elektrik ve Elektronik; Endüstri Mühendisliği; Mühendislik, Makine; Malzeme Bilimleri, Biyomalzemeler