Türkiye’de transfer harcamaları ve Kit’lere bütçeden yapılan transferler - Çapan, Gökhan (My University, 2006)
Yapılan bu çalışmanın konusunu Türkiye’de transfer harcamaları ve bütçeden KİT’lere yapılan transferler oluşturmaktadır. Transfer harcamaları, devletin hiçbir üretim faktörü kullanmadan sadece milli gelirin bir kısmının ekonomi içinde yer değiştirmesine sebep olan, dolayısıyla vergi olarak sağladığı kaynakları kişilere dağıttığı bir harcama türüdür. Birinci bölümde kamu harcaması kavramı ve tanımları, kamu harcamalarının özellikleri ve tasnifi ile Türkiye’de kamu harcamalarının gelişimi ele alınmıştır. İkinci bölümde transfer harcaması kavramına değinilmiş, transfer harcamalarının tasnifi, Türkiye’de bütçe sistemi içinde yer alan transfer harcaması kalemleri ele alınmış olup daha sonra Türkiye’de transfer harcamalarının gelişimi incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise KİT’ler hakkında genel bilgilere verilip bütçeden KİT’lere yapılan transferler analiz edilmeye çalışılmıştır.

This study is mainly about transfer expenses in Turkey and Public Economic Corporations’ (KİT) transfers in budget. Transfer expenses which are spent by government without any production factor. Therefore, production factor is replaced only in GDP. First parts, the defination of public expenses are announced, public expenses features and classifications are emphasized and the annual increases on public expenses in Turkey are determined. Second part, the definition of transfer expenses are announced, transfer expenses features and classifications are emphasized and the annual increase on transfer expenses in Turkish budget are determined. Third part, general information about Public Economic Corporations’ is given and transfers made on Public Economic Corporations’ in the budget is analyzed.
Keywords: Bütçe; Ekonomi_Türkiye