İstanbul Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi rev 240 numarada kayıtlı Mecmû'a-i Eş'âr (60b- 90a) (inceleme-metin) - Şıvğın, Hilal (My University, 2021)
Çalışmamız, İstanbul Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi REV 240 Numarada Kayıtlı 'Mecmūʻa-i Eşʻār'ın 60b-90a varakları arasında yer alan 388 şiirin çeviriyazı alfabesiyle aktarılması ve bu bölümün incelenmesinden oluşmaktadır. Çalışmanın ilk bölümü olan inceleme kısmında, mecmuanın genel bir tanımı yapılmış ve söz konusu varaklar arasında yer alan şair, şiir ve vezinler hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde ise metnin çeviriyazı alfabesiyle aktarıldığı tenkitli metin mevcuttur.

This study consists of the writing of 388 poems in the 60b-90a leaflets of the Mecmūʻa-i Eşʻār, registered in the Library of the Istanbul Archeology Museum, Number REV 240, and examining these poems. In the examination part, which is the first part of the study, a general introduction of the magazine was made and information was given about the poets, poems and meters among the mentioned leaves. In the second part, there is the critical text in which the text is arranged with transliteration.
Keywords: Divan; Gazel Divan; Ghazal; History and criticism; Journal; Mecmua; Poem; Şiir; Tarih ve eleştiri; Turkish literature; Türk edebiyatı