Sosyal medyanın davranışsal etkileri ve kriz iletişimi - DERMAN, GİRAY SAYNUR (My University, 2021)
Sosyal medya ve kriz iletişimi arasındaki ilişki nispeten yeni bir olgudur ve bu nedenle henüz kapsamlı bir şekilde araştırılmamış ve sosyal medyaya özel teoriler henüz mevcut değildir. Kriz iletişiminin kendisine ilişkin kapsamlı teoriler bulunmakla birlikte, sosyal medyada kriz iletişimine ilişkin sınırlı sayıda araştırma vardır ve bu makale mevcut kriz iletişim kılavuzlarının sosyal medyada da kullanılıp kullanılamayacağını analiz etmeye çalışmaktadır. Dolayısıyla, bu makalede bu ilişki ele alınacak ve sosyal medyanın kriz iletişimini tam olarak nasıl etkilediği değerlendirilecektir. Ayrıca şirketlerin kriz iletişimlerini daha etkin hale getirmek için sosyal medyayı nasıl kullanabilecekleri konusunda önerilerde bulunmayı amaçlamaktadır. Makalenin nihai amacı, kriz iletişiminin genel kurallarının sosyal medya ağ kanalları aracılığıyla iletişim için geçerli olup olmadığını sorgulamaktır.

The relationship between social media and crisis communication is a relatively new phenomenon and therefore has not yet been extensively researched and theories specific to social media do not yet exist. Although there are many extensive theories about crisis communication itself, researches about crisis communication in the social media are scarce and this article is designed to analyze whether the existing guidelines on crisis communication can also be used in social media. Thus, this article analyzes the relationship between social media and crisis communication and evaluates in detail how social media affects crisis communication. This essay also aims to make recommendations on how companies can use social media to make their crisis communications more effective. The ultimate aim of the article is to find out whether the general rules of crisis communication apply to communication via social media network channels
Behavioral effects of social media and crisis communication
Keywords: Sosyal Medya; Sosyal Davranış; Kriz İletişimi; Kriz Yönetimi; Twitter; Social Media; Social Behaviour; Crisis Communication; Crisis Management