Türk Vatandaşlığı Kanununda 7039 Sayılı Kanun ile Yapılan_x000D_ Değişikliklerin İncelenmesi - ERKAN, MUSTAFA (My University, 2019)
7039 sayılı “Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile 5901 sayılı Türk VatandaşlıkKanununda farklı konularda önemli değişiklikler yapılmıştır. Yapılan bu değişiklikler ile bazı maddelerin fıkralarınıyürürlükten kaldırma, bazı maddelerin hükmünde değişiklik yapma ve ek madde düzenlemesi gerçekleşmiştir. Önemlidüzenlemeler olmasına rağmen doktrinde henüz detaylı bir incelemeye tabi tutulmamıştır. Ayrıca, yapılan değişikliklerinüzerinden iki yıla yakın bir süre geçmesine rağmen Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’tekanuna paralel bir düzenleme yapılmamıştır. Bunun sonucu olarak normlar hiyerarşisine aykırı bir şekilde düzenlemelerarasında çelişki meydana gelmiştir.

Significant changes were made in the Turkish Citizenship Law on different subjects through the Law numbered 7039_x000D_ “Amending the Law on Population Services and Certain Laws”. These amendments have been in the form of repealing_x000D_ the provision of the law, making amendments to the provision of the law and arranging additional an article. Although_x000D_ there are important regulations, it has not been subjected to a detailed examination of the doctrine yet. Furthermore,_x000D_ although the amendments have been made almost two years ago, no amendment has been made to the Regulation by_x000D_ following the law yet.
Examining of the Changes in the Turkish Citizenship Law Through Law Number 7039