Özel ad içeren Çuvaş Atasözleri (giriş-dil bilgisi incelemesi- çeviri yazı-aktarma-dizin) - Kılançe, Dane (My University, 2015)
Atasözleri uzun gözlemlere dayanarak söylenmiş olma ve halka mal olma yönleriyle halkların tarihi, sosyolojik, felsefi, dinî pek çok özelliklerini yansıtır. Bizim çalışmamızda 1757 tane özel ad içeren atasözü ele alınmıştır. Bu atasözleri, Çuvaş halkının çeşitli milletlere, topluluklara; tarihî olaylara karşı bakış açılarını vermelerinin yanı sıra başta Çuvaş halkı olmak üzere pek çok milletin etnografik, sosyolojik özelliklerini de yansıtmaktadır. Bu bakımdan çalışmamız dil bilimi ve halk bilimi başta olmak pek çok bilim dalıyla ilişkilendirilebilir, bu bilim dallarına kaynaklık edebilir. uvaş, atasözü, özel ad, ad tamlaması

Proverbs belongs to community, its became for along time. İts reflect historical socialical, philosophical, religional a lot of qualification. Our working including 1757 proper noun including proverbs searcing. This proverbs including various nation’s wievpoints againts to other nation’s also agains to historical events. Overriding reflecting Çuvaş nation’s ethnographic, sociologic properities. İn this respect, lingiustic and folklore ahead plenty of disciplines connected and becomes source material to these diciplines. Key Words: Chuvash, proverb, proper noun, nominal annexation
Keywords: Atasözleri; Çuvaş dili