Sıfır Değerlikli Demir Nanoparçacık (nZVI) ile Sulu Çözeltilerden Metil Oranj Giderimi - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Bu çalışmada, laboratuvar koşullarında sentezlenen sıfır değerlikli demir nanoparçacıkların metil oranj (MO) boya çözeltisi vegerçek tekstil atıksuyu numunesi üzerindeki renk giderim verimleri incelenmiştir. Deneysel çalışmalar neticesinde optimumnZVI konstantrasyonu 100 ppm olarak belirlenmiş, bu konsantrasyondaki nZVI ile elde edilen renk giderim verimleri 100 ppmMO çözeltisi için %92, gerçek teksil atıksuyu için ise %96 olarak tespit edilmiştir. Gerçek tekstil atık suyu ile yürütülençalışmalarda herhangi bir pH ayarlamasına ihtiyaç duyulmadan bu kadar yüksek renk gideriminin sağlanabilmesi nZVIteknolojisinin düşük pH ihtiyacı gösteren Fenton/Foto-Fenton proseslerine kıyasla önemli bir avantaj sağladığınıgöstermektedir. Renk giderimi için konvansiyonel olarak uygulanan koagülasyon prosesleri ile kıyaslandığında da nZVIteknolojisi çamur oluşumu bakımından önemli bir avantaj sağlamaktadır.

In this study, color removal efficiency of laboratory synthesized iron nanoparticles on methyl orange (MO) solution and real_x000D_ textile wastewater have been investigated. Results have shown 100 ppm nZVI to be the optimum dosage. At this concentration,_x000D_ color removal efficiency for 100 ppm MO solution was determined to be 92%, whereas with the same nZVI concentration,_x000D_ 96% color removal was achieved for real textile wastewater. No pH adjustment was required for the studies conducted with_x000D_ real textile wastewater. This finding suggests that nZVI technology would be a promising alternative to Fenton/Photo-Fenton_x000D_ processes that require low pH values. Also, nZVI technology is likely to be superior to the conventional coagulation process_x000D_ as much less sludge is produced.
Color Removal with Zero Valent Iron Nanoparticles (nZVI)