Benign prostat hiperplazisi: Alt üriner sistem semptomlarının tedavisinde kullanılan ilaçlar - ŞENER, TARIK EMRE (Güneş Tıp Kitabevleri, 2022)
Kitap, ilaç kullanımının doğru ve güvenilir -yani akılcı- olmasını sağlamada önemli bir kaynak olmak üzere tasarlanmıştır. Bu kitapta birbirinden değerli 77 bölüm yazarı büyük bir motivasyonla görev aldı. Kitabın ileriki yıllarda güncellemelerini ve böylece uzun yıllar devamlılığını sağlamak amacıyla, deneyimli bölüm yazarları arasına genç araştırıcıları da dahil ederek dinamizmi ateşlemek bilinçli olarak planlandı. Tıp ve farmakolojide yeni gereksinimler, bu gereksinimlere yönelik buluşlar ve klinik araştırmalarla birlikte ilaçlarla ilgili bilgiler dinamik bir süreçle artmakta ve değişmektedir. İlaç hatalarının insidansı hâlâ yüksektir ve beraberinde ölüme ya da artan sağlık maliyetlerine yol açmaktadır. İlaçla ilgili problemlerin önlenmesi ve azaltılması için, lisans eğitiminde akılcı ilaç kullanımı becerisinin edinilmesine önem verilmesi, sağlık çalışanlarının ilaçlarla ilgili eğitimlerinin lisans sonrasında da sürdürülmesi ve meslek içi eğitimlerle güncellenmesi önem arz etmektedir. Diğer yandan çok kompleks olan farmakoloji bilgilerinin kavranabilmesi ve ilaçların geliştirilirken hedef olan fizyolojik/ patolojik mekanizmaların anlaşılması, prototip ilaçların etki, istenmeyen etki ve etkileşimlerinin bir kısmının öngörülmesinde katkıda bulunacaktır. Bu nedenle, diğer farmakoloji kitaplarından farklı olarak, hasta odaklı yaklaşıma yönelik gerçek olgu örneklerine ve her bölüm başında gerekli olan özet fizyoloji bilgisine yer verilmiştir.