İleri kumanda teknikleri dersinin web tabanlı eğitimi - Yeşilyurt, Nusrettin (My University, 2006)
İLERİ KUMANDA TEKNİKLERİ DERSİNİN WEB TABANLI EĞİTİMİ Bu web tabanlı eğitim dokümanı , Teknik Liselerin Elektrik Bölümlerinin son sınıflarında okutulmakta olan, İleri Kumanda Teknikleri dersinin müfredat programına uygun olarak hazırlanmıştır. Web sayfaları ASP.NET, HTML ve Javascript programlama dillerinden faydalanılarak hazırlanmıştır. Teori ve şekiller aynı sayfada verilerek şekil ile anlatımın birbirinden kopuk olması önlenmiştir. Yer yer teorik bilgiler animasyonlarla desteklenerek tam öğrenmenin gerçekleştirilmesi sağlanmıştır. Öğrencilerin ünite sonlarında, işlenilen konulara ait testler yapılması ile başarı durumlarını görmeleri sağlanmıştır. Testler, veri tabanından çağrılan rasgele 20 sorudan oluşmaktadır. Değerlendirme sayfasına yerleştirilen script ile öğrencinin testteki başarı durumu email adresine otomatik olarak gönderilmektedir. Asp.Net, Html ve Javascript sayfaları Macromedia Dreamweaver hazırlanmıştır. Yapılan çalışma beş bölümden oluşmaktadır. Bunlar; Bölüm 1’de; Tezin amacı ve sonuçta ulaşılması beklenen gayeler açıklanmıştır. Bölüm 2’de; Web tabanlı eğitim hakkında verilmiştir. Web tabanlı eğitimin özellikleri, web tabanlı eğitimin olumlu ve olumsuz yönleri, Türkiye için önemi açıklanmıştır. Türkiye ve Dünyada web tabanlı eğitim uygulamaları hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca web tabanlı bir eğitim sitesinin özellikleri açıklanmıştır. Bölüm 3’de ise İleri Kumanda Teknikleri dersinin web tabanlı eğitime adapte edilmesi ve hazırlanan sitenin içeriği anlatılmıştır. Siteyi hazırlamak için kullanılan programlar ve düzenleyiciler hakkında bilgi verilmiştir. Karşılama sayfası hariç sayfaların tamamı Asp.Net 1.1 ile hazırlanmıştır. Bazı sayfalarda etkileşimi sağlamak için javascript programlama dili kullanılmıştır. Sonuç bölümünde ise sonuçlar ve öneriler değerlendirilmiştir.

WEB BASED EDUCATION OF ADVANCED CONTROL TECHNIQUES COURSE This web based education document is prepared appropriately for curriculum of advanced control techniques course, which is taught, in the last clas of electric department in Technical High School. Web pages are prepared by making use of ASP.NET, HTML and javascript programming languages. Being used shapes and theory on the same page prevents disunity between shapes and explanations. Complete learning is provided to be achieved by being occasionally supported the theories with the animations. Tests applied at the end of units get students to learn their success on the tests. Tests consist of 20 questions that are taken randomly from the database. By the help of script placed on evaluation page, test results are sent to e-mail addresses automatically. ASP.NET, HTML and javascript pages are prepared using Macromedia Dreamweaver. This work contains 5 parts, In part the aim of the thesis and the goals expected to be achieved in the end are explained. In part 2 general information about web based education is given. Qualities, positive and negative aspects of web based education and its importance for Turkey are explained. Also, qualities of web based education site are explained. In part 3 adaptation of advanced control techniques course to web based education and contents of web site are explained. Information about programs and regulators used to prepare the web site are given. All the pages except greeting page are prepared using ASP.NET 1.1. Javascript program is used for some pages in order to provide interaction. In conclusion part, results and suggestions are evaluated. June 2006
Keywords: İleri Kumanda Teknikleri Dersi; Web Tabanlı Eğitim